Brigitte Bardot levelet írt Orbán Viktornak...

Publié le par Ricard Bruno

Brigitte Bardot az élő állatok tollfosztásának betiltását kéri Magyarországtól és Lengyelországtól, ennek érdekében levelet is írt a magyar és a lengyel kormányfőnek.

Brigitte Bardot a magyar és a lengyel miniszterelnöknek címzett nyílt levélben kérte az élő kacsák és libák tollfosztásának betiltását - adta hírül csütörtökön a francia filmszínésznő állatvédő alapítványa. Az ügy előzménye, hogy a tollkabátokat forgalmazó Moncler luxusmárka gyártási gyakorlatának olaszországi botránya kapcsán a France2 francia közszolgálati televízió híradója december 4-én riportot közölt arról, hogy Franciaországban csak feldolgozott szárnyasok tollát használják fel kabátok gyártására. A több mint öt perces anyagban a kommentár szerint állatvédő aktivisták által "néhány évvel ezelőtt" titokban készült felvételeket is bemutattak magyarországi és lengyelországi liba- és kacsatelepekről, ahol a tollfosztást élő állatokon végzik. Ez pedig tiltott tevékenységnek számít az Európai Unióban.

~~A France2 televízió múlt héten "szörnyű képeket mutatott be, amelyeket lengyel és magyar telepeken forgattak, és azokon méltatlan és felháborító körülmények között láthatók tolluktól megfosztott libák" - írta levelében a visszavonult filmsztár, aki több évtizede kizárólag állatvédő alapítványával foglalkozik. "Ezt a barbár tevékenységet, amely komoly sérüléseket és nagyon nagy fájdalmat okoz a szárnyasoknak, akár évente négyszer is megismételhetik" - hívta fel a figyelmet Bardot. "A sebeket gyorsan így-úgy bevarrják azok, akiknek az a dolga, hogy a lehető legrövidebb idő alatt a legnagyobb mennyiségű tollat tépjenek ki" - tette hozzá az egykori filmsztár az alapítványa által közzétett levélben. Brigitte Bardot emlékeztetett arra, hogy Magyarország és Lengyelország is aláírta a tenyésztés céljából tartott állatok védelméről szóló európai egyezményt. "Be kell, hogy tiltsák ezt az elvetemült és tűrhetetlen gyakorlatot egy európai uniós országban, amelynek példát kell mutatnia ebben az embertelen világban ... Ha egy ország ratifikálta a szerződést, akkor az a minimum, hogy azt tiszteletben tartja!" - írta Bardot az Ewa Kopacz lengyel és Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek címzett levelében. Az alapítvány honlapján a levél Lengyelországnak küldött változatát tették közzé, amely szerint a tollfosztások nyolcvan százalékát még mindig élő libákon és kacsákon végzik a világban.

Source : Cliquez ICI

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :

Commenter cet article

Elisa 19/12/2014 15:52

Pauvres bêtes. J'ai toujours pensé qu'on les plumait une fois mortes...
Quelle horreur !